lauantaina, lokakuuta 23, 2010

Pesupähkinät I/II
Ostin vasta - en vielä ole ehtinyt kokeilemaan.

Olisin iloinen jos jakaisitte kokemuksianne pesupähkinöistä!
Mitä olette tykänneet? Onko tullut halvemmaksi/kalliimmaksi?
Mistä olette ostaneet ja minkä hintaisina?

Kerron sitten kun olen jonkun aikaa käyttänyt, mitä mieltä minä olen.I bought these soapnuts yesterday. I haven't tried them yet.

Please tell me your opinion 'bout soapnuts!
Are they good? Is it more or less expensive
than ordinary laundry detergent?
Ostin tämän 1kg pussin Vaasan Jupiterista, hintaa taisi olla 14,90€.
Pieni kankainen pesupussi pähkinän puolikkaita varten maksoi 0,50€.
PlanetPuren valmistamia Samu-pesupähkinöitä.Noin neljä puolikasta kuorta laitetaan pyykin mukana pesukoneen rumpuun esimerkiksi kangaspussissa. Määrää voi lisätä pyykin likaisuuden mukaan. Kuoret voi käyttää muutaman kerran uudestaan kuivumisen jälkeen. Lopulta ne ovat kierrätettävissä esimerkiksi biojätteen mukana.
Huuhteluainetta ei tarvitse käyttää lainkaan, sillä pähkinät jättävät pyykin pehmeäksi. Ne soveltuvat myös villavaatteiden ja silkin pesuun sekä käsipyykkiin. Valkopyykkiin voi laittaa hieman valkaisuainetta mukaan. Vaikeisiin tahroihin suositellaan käytettäväksi tahranpoistoainetta, esimerkiksi sappisaippuaa.

Pesupähkinätuotanto on usein sertifioitua eikä siinä käytetä halpa- tai lapsityövoimaa. Pesupähkinäpuut kasvavat villeinä pääasiassa Etelä-Kiinassa ja Intiassa. Hedelmät kerätään käsin ja kuivataan auringossa myyntiä varten. Koko tuotantoketju on hyvin ekologinen.Kuulostaa hyvälle ja luonnonmukaiselle.
MUTTA tuleeko puhdasta?
18 kommenttia:

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Minä olin Uuden Mustan testi ryhmässä näitä testaamassa. Pähkinöinä että nestemäisenä. Puhdasta tuli ja tahroihin voi laittaa sappisaippuaa.
Valkopyykkin on taas saatvan luonnonmukaista valkaisuainetta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut erittäin tyytyväinen. Peruslika lähtee, pinttyneet tahrat eivät. Ovat riittoisia. Eivät jätä hajuja vaatteisiin. Olen suositellut muillekin.

Emma

S kirjoitti...

Meillä on ollut. En muista hintaa. Kyllä niillä puhdasta saa, mutta olen hukannut pesupussini enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta. Ilman pesupussia niillä ei voi pestä. Kerran laitoin sukkaan, mutta se oli auennut solmustaan linkouksessa ja koko pyykki oli pähkinän kuoren murusissa=/
Vahv asti hielle, virtsalle tms. eritteelle haisevia pyykkejä noilla ei kannata pestä. Ja myös lievemmätkin tahrat, jotka muuten lähtevät perus-pesuaineella, eivät oikein tuppaa puhdistumaan.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva, kiitos teille. :)

Näin mä vähän ajattelinkin, että olisi - oikeen tahraset vaatii siis jotain muuta lisäksi.

Tuolla Jupiterissa oli tota luonnonmukasta valkasuainettakin, en ehtinyt tarkemmin katsoa.

Jolindha kirjoitti...

Näitä olen pohtinut itsekin. Kiva kuulla muiden kokemuksia!

NinniKoo kirjoitti...

Olen ostanut joskus Maaemon nettikaupasta www.maaemo.fi en muista hintaa , lisäksi olen käyttänyt Ulriken tahrasuolaa valkeanpyykin lisänä. Aikaisemmin pesin lähes kaiken pyykin noilla, nykyään enää kestovaippaa ja lakanapyykkiä. Siippani mielestä ne ei pese tarpeeksi puhtaaksi, siitä tämä muihin pesuaineisiin siirtyminen. Noista voi keittää myös nestemäistä pesuainetta :)

Jonnale kirjoitti...

Olen meillä pessyt lakanapyykin ja pyyhkeet pesupähkinöillä, valkoiseen pyykkiin laitan pesuntehostajaa, jota tilasin samalla kuin pähkinät. Lastenpyykkiä kokeilin pestä,mutta meillä ei toiminut kun kuopuksella sotkeentuu vielä aikalailla ruokaan vaatteet. Ehkä sitten kun ruoka osuu kokonaan suuhun,vois kokeilla uudestaan lapsukaisten pyykkiin pesupähkinöitä =)

xxxxx kirjoitti...

Kiitos hyvästä postauksesta, mielipiteitä luen minäkin varsin kiinnostuneena;-) kaikki pyykinpesuun liittyvä kun kiinnostaa, no "sairautensa" kullakin:=D

Kiva muuten että sait selän kuntoon, aika kurja juttu koko tapahtuma. Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

Pieni Lintu kirjoitti...

Joo toi kuulostaa fiksulle että pyyhkeet jne. pesis noilla pesupähkinöillä. Lastenpyykki meilläkin on välillä melkosta suttua. ;) Ja miehen työvaatteet vaatii jytymmät pesuaineet - ei varppina lähde mikää moottoriöljy tms. lika pois pesupähkinöillä. :)

Nyt on kokeiltu kerran, pesin käsipyyhkeet ja joukossa oli miehen pyjama. Pyyhkeet jäi mukavan pehmoisiksi pesun jäljiltä. Nyt viimeaikoina on meidän pyyhkeet olleet kovia koppuroita kun olen unohtanut aina nykyään laittaa huuhteluainetta.

Pieni Lintu kirjoitti...

Aamunkukka, kiitos! :) Selkä on huomattavasti parempi, vielä se on sellainen vähän rasittuneen tuntuinen ja kyllä tuntuu kun kuopusta nostelee että pitää oikeassa asennossa nostaa eikä rehkiä liikaa - varmaa kipeytyis uudestaa helposti.

noora kirjoitti...

Minäkin pesupähkinöitä käyttäneenä samaa mieltä, että "peruspyykki" puhdistuu noilla ihan ok.
Ja jos haluaa hyvän tuoksuisen pyykin niin pähkinöihin voi lisätä eteeristä öljyä pari tippaa :)

Fru Citron kirjoitti...

En ole saanut aikaiseksi kokeiltua noita, vaikka kyllä kiinnostaisi. Olen vähän skeptinen lasten vaateiden tahraviidakon suhteen, mutta ehkä osan ainakin aikuisten pyykistä voisi noilla pestä. Paitsi miehen urheilukamoja:-)

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä myös kuin täällä jo kirjoiteltukin, kyllä niillä pesee mutta tahraset vaatteet vaatii jotain väkevämpää!

Sappisaippuata kannattaa ostaa nestemäisenä, ite ainakin tykkään enemmä siitä kuin palasta.

-Senni

Anonyymi kirjoitti...

käytä etikkaa huuhteluaineena niin tulee pehmoinen pyykki

AA

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Piipahdin pyhäaamun ratoksi Pienen Linnun kotipesällä. Monta mukavaa kokemusta löytyi....ja makoisaa vedet´silmiin nostattavaa naurua Chili videon myötä. Tulenpa taas uudelleen. Menestystä pesupähkinöiden suhteen,

NinniKoo kirjoitti...

Kuten Anonyymikun sanoi, lorauta huuhteluaineeksi hieman etikkaa :) Tulee kyllä pehmeää... moni luulee että se etikka haisee sielä pyykiss, niin ei se kyllä haise :)

NinniKoo kirjoitti...

Kuten Anonyymikun sanoi, lorauta huuhteluaineeksi hieman etikkaa :) Tulee kyllä pehmeää... moni luulee että se etikka haisee sielä pyykiss, niin ei se kyllä haise :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva kun on tullut vastauksia! :)

Ja tervetuloa uudet lukijat!! ♥