sunnuntaina, syyskuuta 05, 2010

Mitä minä tekisin?
Kalat ja ongenkoukut, mustekalat ja meduusat on nyt piirtämisen kohteina suosittuja. Samoin hämähäkinverkot, pääkallot ja kaikenlaiset mörrit sekä omat kuvat.


5-vuotiaalla on tylsää kun on ollut niin kauan flunssainen, välillä käytiin jo ulkoilemassa, mutta kun kuume tuli uudelleen niin nyt ollaan pysytty visusti sisällä, että säästyisimme jälkitaudeilta.

Alkaa käymään kupoliin tämä kotona oleminen. On piirretty, muovailtu, leikitty vaikka mitä, tehty majaa, pelattu, legoilla on rakennettu..enää ei keksi mitään.. Huomenna menemme kyllä ulos, vaikka nenä vähän vuotaa vielä. Tässä on jo useampi kuumeeton päivä ollut.

5-vuotias kävi neuvolassakin tossa jokunen aika sitten. Katsastus meni läpi. Lääkärintarkastus on vielä edessä, katsotaan mitä lääkäri sanoo R-kirjaimen puuttumisesta - terkkari puhui jotain puheterapiasta. Itse R:n sanoin oikein vasta 2lk:lla koulussa. Poika lausuu sen L-kirjaimena, välillä tulee R oikein, mutta vain jos siinä on T edessä. Miten muut 5-vuotiaat taitaa R:n?

Kaikki muut temput meni niin kuin pitikin, äiti sai jäädä odotushuoneeseen täyttämään kyselykaavakkeita kun reipas poika meni terkkarin kanssa tekemään tehtäviä - ja minä kun pelkäsin, että tuleeko tästä semmonen "enpäs tee mitään"-keikka kuten 4-v neuvola oli. Kaikki kuulotestit oli menny hienosti, luurit päässä ja näkötarkastus. Ehkä se, että äiti ei ollut paikalla sai olemaan reippaampi ja toimimaan ohjeiden mukaan!?

Monenlaisia tehtäviä olivat tehneet, piirtäneet ja pomppineet, heitelleet hernepusseja. Saksilla kun piti leikata ympyrä niin poika oli vähän oikonut mutkia, mutta oli vielä sallittujen rajoissa.

Pieni suuri mies: 102,1cm ja 15,5kg. Kasvu on nollakäyrien alapuolella, pienikokoinen on, mutta niin me vanhemmatkin ollaan oltu eikä mitään hujoppeja olla vieläkään. Kasvua kehui kuitenkin, että kasvaa tosi tasaisen hienosti omaa käyräänsä.


2 kommenttia:

Manteli kirjoitti...

Heippa :)
Hienosti mennyt teidän neuvolareissu!
Meillä tyttö oppi juuri viikko sitten lauantaina sanomman ÄRRÄN, ihan vahingossa alkoi rallatella :) Tästä olen aikeissa kirjoitellakin, jahka taas ehdin...
Ikää tytöllä tällä hetkellä 5,5v.
Puheterapiaa ei ole vielä ehdoteltu, mutta ohjeita harjoitteluun olemme saaneet. Ja joita tooosi laiskasti olemme tehneen...
Poika aloitti koulun, eikä sano kunnolla ärrää. Toisaalta ärrä tulee, kun vain viitsii sen sanoa...
Ehkäpä se nyt lähtee ihan jokapäiväiseen käyttöön, kun pikkusiskokin sanoo :)
Puheterapiaa ei sijainen osannut tarjota 6v. neuvolassa, mutta emme varmastikaan olisi sitä edes käyttänyt. Ohjeet ollaan aikaisemmin saatu pojallekin.

Pieni Lintu kirjoitti...

Aurinkohattara, kiva kun vastailit! :)