maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Pelattaisko jotain!?


We just love boardgames. Our newest game is Pack & Stack (Finnish name ZakPak). The players try to fill their trucks as perfectly as possible. They start each round with a random selection of goods. Then the available trucks are revealed and everybody tries to get the one truck that is most useful for his goods. The players get negative scores if they packed their truck and it was too large (a lot of unused space) or too small (a lot of goods don't fit). So it's a matter of picking the right truck quickly.


Mökillä ollessa on hauska pelailla yhdessä isommalla porukalla lautapelejä.

Omia suosikkejani on nykyisin sellaiset vähän kevyemmät ja viihteellisemmät pelit, joissa ei väsyneenä tarvitse paljoa käyttää aivonystyröitä ja suunnitella pitkäntähtäimen siirtoja. Sopii mulle!!

Meidän uusin peli on vuoden 2009 peliksi valittu Zak Pak! Tämä oli tosi hauska, vaikka aluksi olin hirvittävän epäluuloinen tämän suhteen.. Hauskaa, kevyttä pelattavaa, nopeasti opittavat säännöt, ei kestä montaa tuntia vaan on hyvin nopea ja voi pelata montakin peliä putkeen jos loppuu nopeasti - taattua naurua ja hauskoja tilanteita on luvassa kun jollakin menee aina mönkään ja pahasti!
Lautapeliopas kuvailee peliä näin:


"Kierrokset alkavat lastin kokoamisella. Pelaajat heittävät noppia, jotka kertovat, kuinka monta kunkin väristä palikkaa lastissa on. Pienin palikka on yhden yksikön kokoinen kuutio, suurin viiden kuution pituinen pötkäle. 

Palaset eivät ole muodoiltaan suoraa pötköä mutkikkaampia, mutta näissäkin on haasteensa.
Palasten lisäksi pelaajat ottavat eteensä yhden tai kaksi kuorma-autokorttia kuvapuoli alaspäin. Kun kaikki ovat valmiina, pelaajat kääntävät kuorma-autot esiin yhtä aikaa ja yrittävät sitten valita muiden autoista itselleen sopivan. Viimeiseksi jäävä ei saa valita, vaan joutuu ottamaan autonsa pakan päältä sokkona.

Sen jälkeen palikat pitää saada lastattua auton kyytiin. Autojen tarjoama ala vaihtelee, osassa se on varsin kummallisen muotoinen tai jopa jaettu pariin osaan. Auton numero, 1–4, kertoo montako kerrosta tavaraa kyytiin mahtuu. Palikoita saa käännellä pystyyn, mutta tyhjän päällä ne eivät saa olla.

Peli on hyvin epäonnistumiskeskeinen. Jokainen pelaaja aloittaa pelin 75 pisteellä ja sakkoa tulee joka kierros. Autoon jäävästä tyhjästä tilasta menettää yhden pisteen kuutiota kohden. Kirpeämmin sakotetaan siitä, jos jotain jää pois kyydistä: se maksaa kaksi pistettä kuutiolta. Jos siis tekee perusmokan, eli ottaa auton, johon pitkä viiden kuution pituinen palikka ei mahdu lainkaan kyytiin, nappaa heti kymmenen pisteen sakot.

Pelaaja, joka kerää vähiten sakkoja — tai tekee täydellisen kuorman ja jää nollille, niinkin voi joskus harvoin käydä — saa itselleen kymmenen pisteen bonuksen. Tämä on ainoa tapa saada pisteitä. Peli päättyy, kun joltakulta loppuvat pisteet, eniten pisteitä säästänyt voittaa. Koska rajuja epäonnistumisia tulee, peli ei useinkaan kestä pitkään.

Taidoista tarpeellisin on kyky nopeaan visuaaliseen hahmotukseen, tosin palikkakasaansa voi — ja kannattaa — hieman mallailla, jotta näkee, millaiseen kuorma-autoon se voisi sopia."Mukavia pelihetkiä,
1 kommentti:

inkku kirjoitti...

Ostettiin lapsille toi peli joululahjaksi. Tykättiin kans paljon! Nyt on jäänyt vähemmälle lautapelit, täytys taas pelit kaivaa kaapista.