tiistaina, syyskuuta 08, 2009

Katsastuksesta läpi


Kävimme tänään esikoisen 4v-neuvolassa (hieman myöhässä kun äippä unohti varata ajan elokuussa) ja katsastuksesta meni läpi! Poitsu vaan vetää täysin vauva-roolia aina kun jännittää ja on outoja ihmisiä, puhuu kuin pikkuveljensä..phuuh..onneksi sieltä tuli vahingossa oikeaakin puhetta ja täti uskoi kun sanoin, että kyllähän tuo on puhunut jo pitkään hyvin

Yhteistyöhalua ei ollut nimeksikään, näkötesti piti tehdä ainakin kahdessa osassa. Pituus ja paino sentään saatiin mitattua ongelmitta. Pituus: 97,1cm ja Paino: 14,3kg. Hyvin on omalla käyrällään kasvanut..ainahan poika on ollut pienikokoinen, mutta kasvanut tasaisesti - eipä me vanhemmatkaan mitään jättipitkiä olla
Piirtää piti oma kuva ja kyllä olen ylpeä..täti kehui niin kovasti pojan piirrustustaitoja! Ensin piirsi pään, siihen silmät, nenän ja suun ja korvat..hiukset. Sitten kroppa ja napa masuun, kädet ja molempiin käsiin sormetkin..niin ja sitten tietty jalat. Mahtava ukkeli tuli!! Ja sitten piti piirtää mallin mukaan pallo, laatikko ja ruksi - piirrustustehtävä onnistui täydellisesti! Kuvasta piti kertoa mitä kuvassa on, palapelin teki, hyppi, käveli viivaa pitkin

Rokotus onnistui hyvin, itkuhan siitä tuli tietenkin - voi poloista!!! Sai valita kiiltokuvan itselleen, mukaan lähti tuo kuvan pantteri

Marraskuussa sitten pikkuveljen 2v-neuvola. Vuoden päästä esikoisen 5v-neuvola, joka onkin sitten joku mahtikäynti..mitähän siitäkin tulee, no ehkä sitä yhteistyöhalua on vuoden päästä jo enemmän ja ei tarvii olla kaikkea periaatteesta vastaan. Ja parin vuoden päästä sitä ollaanki sitten jo eskari-iässä..voi kauhistus..

Minkä kokoisia teidän 4-vuotiaat ovat olleet?

Itse olen ollut 100cm ja 14,6kg. Iskä meillä on ollut 98cm ja 14,3kg. Esikoinen nyt tänään tosiaan 97,1cm ja 14,3kg - eli hyvin on isänsä mittainen..oikeen klooni, ovat niin samannäköisiäkin!


EDIT: Lisään tähän kuvan, jonka poika piirsi kotona lapsuusmuistokirjaansa pyynnöstäni. Samanlaisen piirsi neuvolassa..tai siinä oli pidemmät kädet, tässä versiossa näköjään pelkät sormet! *heh* Sitä neuvolasta ei saanut mukaan vaan pistivät sen arkistoonsa

24 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Hienostihan teillä oli mennyt!

Meillä ei ole laisinkaan 4-vuotisneuvolaan, vain 3,5 ja 5, mikä on kyllä aika kurjaa. Kohta olisi edessä meillä se 5-vuotisneuvola (paljon myöhässä siis). Ensi viikolla on ensin palautekeskustelu päiväkodilla testien jälkeen. Saa nähdä onko hoitaja yhtä positiivinen kuin poika testien tuloksista...

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut 4-vee neukku läpäsystä pojalle :)Oisit postannu piirrustuksenki,vai tuliko edes mukaan neuvolasta? :)
Täältä ei löydy vielä neljä vuotiasta ni en osaa sanua mitään nuihin mittoihin.

anrinko kirjoitti...

Mun automies oli 4v 108cm ja painoi 18,7kg. Eli TODELLA pitkä mies.
Prinsessa oli 4v 104cm ja 16,5kg.
Nyt tämä minun 1,5v painaa jo melkein 14kg ja pituutta 86cm. Taitaa tästä pienimmästä tulla se isoin kaikin puolin...
Minulla siis aika pitkiä lapsia.
Itse olen 170cm ja mies 176cm.

Pieni Lintu kirjoitti...

Piirrustus jäi sinne arkistoitavaksi..olisin ottanut mukaan!

Meillä muuten minä olen 162cm ja mies 177cm muistaakseni.

Kotona poitsu piirsi samantyylisen omakuvan, pitääpä ottaa siitä kuva ja liittää tähän postaukseen! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Noin, kuva lisätty! :)

Hanna kirjoitti...

Onpas 4-vuotiailla tosiaan kokoeroa. Pikkuinen Siirini kävi 4-vuotisneuvolassa 3 viikkoa sitten. Pituus 107cm ja paino 21kg. Ennakkoluuloton vekara jäi miellään neuvolan tädin kanssa puuhastelemaan ja rokotuskin alkoi sattumaan vasta 3 päivän kuluttua, kun siitä ei oikeasti ollut enää tietoakaan.

4-veet on ihania ja niin vitsikkäitä ja tietäväisiä =D

SMK kirjoitti...

Meidän jättiläinen oli heinäkuussa nelivuotisneuvolassa (no siellä samassa ;) ) niinkin iso kuin

111,5cm ja 20kg

Hoikka on varsinkin lanteiltaan ja neuvolantäti naureskeli lihaksikkaita jalkoja. Mies on 186cm ja minä 169cm...

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Hyvihän teillä meni. Minäkin olen tytön 4vuotis neuvolan unohtanut täysin! Täytyypä het huomenna soittaa täräyttää.
Aivan ihana piirrustus.

Mari Wee kirjoitti...

Meillä on kyllä tenava niin lahjaton piirrustuksellisessa mielessä että tokko tuo saa parin viikon päästä nelivuotisneuvolassa mitään aikaiseksi :D Noh... kukin tahtiinsa, olenpa itsekin TODELLA surkea piirtäjä :D

Minä sen sijaan odotan, että tenava on noin 110cm pitkä. Itse olen osapuilleen 179,5 ja tenavan isukkikin noin 187. Ei siitä kamalan tallukkaa niillä geenein saa pojastakaan :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Onpas kaikki isoja! :O

MaMMeli kirjoitti...

Heippa !

Nuorempi poika meillä oli 4 vuotiaana 14 kg ja 99,5 cm. Aina kaikkien käyrien alapuolella ja seurannassa. Terve nuorimies siitä on kasvanut ja nyt on pitkä 172 cm, kun armeijasta pääsi. Toivoin aina et siitä tulis yli 165 cm, ettei tukis pienenmiehen kompleksia :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Käyrien alapuolella meilläkin poika on, mutta oma käyrä kun kasvaa tasaiseen tahtiin niin se on ok. Aluksi vauvana käytii jossain kasvukontrollissa 7kk ja 11kk.

Jossain netissä oli sellanen taulukko jossa oli pienikokonen, normaalikokonen ja isokokonen poika tai tyttö; Sen mukaan esikoinen oli pienikokosen ja normaalikokosen puolesta välistä ja kuopus normaalikokonen.

Pieni Lintu kirjoitti...

http://sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=660/sprog=4/grp=9/menu=1/

Tuossa on se taulukko jos haluu joku kattoa! :)

Mari Wee kirjoitti...

Hehee, meidän jätkän syntymäpainokin (4,8kg - eikä kyse siis mistään sokerivauvasta) ylittää tuon taulukon "suuren lapsen" lukemat :D Samaa tahtia kun kasvaa niin kyllä siittä 190-senttinen saadaan.

Minkäslaista rokotetta sitä muuten neljävuotiaana pistetään? Mä olen vähän sellainen rokotteistakieltäytyjä; MPR-rokotteenkin tenava saa vasta sitten joskus koulun alun kynnyksellä...

Maaka kirjoitti...

Meillä huomenna 4v neuvola :)

Mä oon tainnut ennemminkin ihailla teidän pojan piirrustustaitoja, hienoja taloja silloin tais piirtää :)

xxxxx kirjoitti...

Meidän nelivuotias painoi heinäkuussa tasan 15kg, digitaali vaa´alla mitaten;-) pituutta lienee välillä 105-108cm, näin arvioin. Meilläkin on nelivuotis neuvola vasta ensi viikolla, olishan sinne voinut aikaisemminkin mennä, mutta äiti unohti varata ajan..

Eli kaikenkokoisia ja mittaisia mahtuu tähän vuosikertaan;-) älä huoli, kyllä nämä meidän hoikkeliinit perässä kasvavat!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä pojat olleet syntyessä 1. 3025g ja 48cm, pipo 35cm (40+2) ja 2. 3735g ja 51,5cm, pipo 37cm (41+1).

Anonyymi kirjoitti...

Ihana omakuva <3

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Mun oli pakko hakee nää isompien lasten neuvola kortit ja kattoo mitä ne on 4 vuotiaina ollu.. poika ollu 14,6kg ja 102cm pitkä..joten pieni hänkin, isompi tyttö saman painonen mut muutaman sentin lyhyempi.. nyt molemmat menneet jo mun (157,5cm) pituuden ohi..tosin täpärästi..tyttö nyt 15v ja poika 14v. Tää pikkukeskonen meneekin sitte ihan omilla käyrillään..nyt 2v. ja 8kg ja 79cm..

Pieni Lintu kirjoitti...

pikkuriikki: Tosi hienosti on pikkuinen kuitenkin jo kirinyt kasvussa, suloinen siro! :)

Meillä kuopus on jotain vähän päälle 12kg varmaan nyt..pituudesta en osaa sanoa enkä muista mitä oli 1,5v..tosiaan marraskuussa tulee 2v.

shaoli kirjoitti...

Meillä 4-vuotias 111cm ja 21kg, neuvola oli viikko sitten, silloin postasin ja löytyi jopa joku isompikin lapsi joukosta.

Meillä vanhemmat 165cm ja 170cmm eli kaksimetrinen mies luvassa ;) - tai sitten ei.

Possumamma kirjoitti...

Hieno omakuva:)

Meillä olis hammashoitajan tarkastus poitsulla tässä kuussa, ja herra jo päätti, ettei aio antaa suuhunsa kattoa eikä siihen tuoliin istu... great!

äiti kuudelle kirjoitti...

Meillä näin :

1. 20.6kg/107cm
2. 19kg/105cm
3. 22kg/108cm
4. 19.5kg/102.5cm

Vitosta ja kutosta ei vielä olla mitattu, mut vitonen täyttää marraskuussa 4v ja omien mittausten mukaan on reilu metrinen ja 18.5kg.

Neljän ekan isä 182cm pitkä ja kahden nuorimman 167cm, minä 166cm.

Pieni Lintu kirjoitti...

Possumamma: Meillä on tässä kuussa kuopuksen suuhygienistikäynti, tuskin avaa suutaan.. :/ Ei anna ikinä pestä hampaitaankaan. Ja väkisin pitää vähän sutia sinne tänne harjalla temppuja tehden. :( Sen mitä oon saanu kurkittua sinne suuhun niin ihan on hammaskiveä etuhampaiden takana..toooosi kiva! Mitenkähän ne saa kaivettua sen pois. :(