torstaina, syyskuuta 10, 2009

Hirviä, kuhmuja ja ruhjeita

Meidän pojat on hurjan näköinen kaksikko. Kuopus kolhi päänsä kiveen viikonloppuna, no rupikin on jo melkein lähteny irti, mutta näkyy siinä vielä vähän haavaa. Isompi poika taasen tippui viime yönä alkuyöstä sängystään kun unissaan yritti pissalle mennä - ilmeisesti oli noussut seisomaan ja lähtenyt vain unissaan kävelemään sängyssä ja laitaan törmättyään tippui lattialle. Oli ihan hirvee kolaus!! Huh!

Päähän nousi välittömästi ihan tajuton kuhmu, joka onneksi laski vähän kun painettiin kylmällä. Poika oli ihan unessa kun niin sikeästi nukkui kävellessään - heräsi kyllä ja alkoi juttelemaan sitten. Vajaan tunnin pidettii hereillä. Putoaminen tapahtui joskus 23.10, yöllä käytii herättämässä ja katsomassa vastaako kysymyksiin jne. 1.30, 4.00 ja 5.30. Normaalilta vaikuttaa kaikki onneksi, että aivotärähdystä ei ilmeisesti tullut, mutta joku kallonsisäinen verihyytymä voi tulla 24h sisällä putoamisesta ja se onkin vakava juttu. Tarkkailla täytyy siis tämä päivä ja ehkäpä vielä ensi yönäkin käymme muutaman kerran katsomassa!??

Tästä linkistä löytyy hyviä ohjeita! Pienten lasten vanhempien on hyvä tutustua!

Söpöt hirvilakanat miehen äiti oli ostanut lapsille. Ylimääräiset lakanat tulivat tarpeeseen! Aivan huippuihanat - kiitos! Näitä itsekin olen ihaillut Anttilan mainoksissa

Aluksi kun esikoinen siirtyi nukkumaan jatkettavassa niin pidettiin tyynyjä sängyn vieressä jos tippuisi. Tästä luovuttiin hyvin pian kun todettiin, että nukkuu niin rauhallisesti. Mutta nyt tämän kesän kun on ollut yökuivakin ja välillä heräilee pissalla käymään, mutta ihan unenpöppörössä kulkee niin on näitä seikkailuja tullut. Kerran kuitenkin on tippunut vain tätä kertaa aikaisemmin ja ei pahasti käynyt. Mutta nyt alamme laittamaan lastenhuoneen löhöpatjan sängyn viereen aina yöksi! Pojan sängyssä laita on tosi hyvä kyllä, mutta tippuminen johtuu siitä, että kävelee unessa sieltä alas kun ei herää kunnolla, mutta pissattaa

Yleensä siinä 23-24 välillä alkaa kuulumaan vaikerrusta/itkua ja mies käy nostamassa pojan potalle, joka on yön siinä lastenhuoneen lattialla. Nyt ei ehtinyt ihan hätiin - ovesta kun oli menossa sisään niin muks kuului jo. Kuopus meillä on hurjapää ja on kolhinut itteänsä jo enemmän mitä isoveljensä, pahin oli ehkä kun seisoi meidän sängyn jalkopään laidan päällä ja siitä mätkähti lattialle niin, että ilmat tuli pihalle..huh..hetken itki ja sitten kohti seuraavaa kiipeilypaikkaa. Öisin kuopus ei tuommosia onneksi tee, nukkuu pinnasängyssä vielä ja ei sieltä yritä/eikä pääsisikään pois

Terveisiä täältä kolhulandiasta,

17 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Voi kurjuus! Toivottavasti ei tule kuhmua kummempaa!

Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Kolhijan äitinä otan osaa! Täytyy vaan ajatella kolhujen kuuluvan elämään... =D

Ede@ kirjoitti...

Moikka

Huih toiv. selvisitte vaan kuhmulla!

Meillä 3.v on kova uneksimaan ja pyörimään
ollaan laitettu sille toinen patja sängyn viereen.

Halaus:)

Jamelia

Kotiäiti kirjoitti...

Huh, teillähän on ollut vauhdikas yö! :D

Anonyymi kirjoitti...

No höh,toivottavasti ei sen kummempaa tullut! Meillä kans..keskimmäinen varsinkin..Mahoton sähläri :( Kokoajan vähän telomassa itteensä,kaikelta ei voi välttyä mitenkään vaikka miten yrittäs..
Eilenkin huomasin että molempien naamat oli ihan yks kaks yllättäin vähän ruvella.Esikoiselta yritin kysellä,kai ne on sit jossain kohti ottanu yhteen keskenään,en tajua vaan miten en ois muka kuullu ja nähny! Miten ne lapset onnistuuki näissä..Huh!

-Jassu- kirjoitti...

Varmasti kauhea säikähdys, teille kaikille!

Meilläkin on tämä asia ajankohtainen, sillä tytär on juuri ruvennut nukkumaan jatkettavassa sängyssä. Taidamme myöskin laittaa sängyn viereen patjan, sillä on hyvinkin todennäköistä että tyttö voi unissaan vielä muistaa olevansa pinnasängyssä. Eli kiitos varoituksesta!

xxxxx kirjoitti...

Voi apua, hurjalta kuulostaa! Tosin eihän noita putoamisia ja kolhuja voi estääkään:-( teillä muuten osataan hienosti nousta jo vessaan, vaikka kesken unien. Meidän 4v. pitää edelleen herättää, koska muuten unissaan kastelee sänkynsä.

Tsemppiä kovasti, ja toivottavasti selviätte vain säikähdyksellä tästä!

-TIINA- kirjoitti...

No voi voi! Luulen että kuhmulla ja säikähdyksellä kuitenkin selvisitte... Parempia öitä sinne.

Hipsu kirjoitti...

Hui! Onneksi ei pudonnut kuitenkaan sen korkeammalta. Hyvä idea kuitenkin laittaa patja siihen sängyn viereen vielä vastaisuuden varalta. Meilläkin on pudottu monena yönä jatkettavasta sängystä alas - kaksosista kumpikin ja aikoinaan esikoinen.

Meillä lapset ovat aikamoisia sähläreitä myös. Eilenkin yhtäkkiä kaikilla naamat veriviiruja täynnä ja kaikkia nauratti kun kyselin missä ovat käyneet :D, vastaus oli, että että "risuissa".
Olivat ilmeisesti menneet johonkin ruusupuskaan.

Ja vain hetki tuosta huomasin, että kiipeävät yhden ison kiven päälle, mistä on melkoinen pudotus alas ja sinne olivat menossa, koska olivat tiputtaneet sieltä alas aiemmin Prinsessa lehden, jota nyt lähtivät hakemaan.
Minä kipeän jalan kanssa konkaten huutamaan, että "olen tulossa ottamaan sen lehden pois sieltä, älkää te menkö sitä hakemaan" :D.

Onneksi uskoivat tällä kertaa ja seisoskelivat kiltisti kiven päällä odottamassa. Ja minä ongin pitkän kepin kanssa rotkosta sitä Prinsessa lehteä lasten nauraessa :D.

Toivottavasti päivän mittaan esikoisella ei mitään ihmeempää, niin ensi yön voisi ehkä nukkua rauhassa? :)

Hipsu kirjoitti...

Halusin kommentoida pussilakanoitakin :)
Minäkin olen monesti katsonut noita Anttilassa, mutta en ole vielä raaskinut ostaa. Hyvän näköiset ne on! :)
Anopillasi on hyvä maku!

Sokrutin kirjoitti...

Huih, onpas ollut tälli :( Toivottavasti poitsu voi jo hyvin! Huhheijakkaa, otta niin sydämestä tuollaiset vahingot. Tiedän tunteen!

Ihanat lakanat :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Hyvin meillä voidaan, kiitos viesteistänne! :)

Anu kirjoitti...

Voi että!
Pientä piristystä täällä huhuilen:
tahdotko sellaisen pilkkufleecepeiton?
Hain äkkiä viimeiset jemmaan,joten laita kommentti tai sähköpostia,mikäli tahdot tuollaisen!

T.Anu

Pieni Lintu kirjoitti...

Laitoin mailia!!! :)

Sokrutin kirjoitti...

Voi jukra.. täällä nuo palloviltit on loppu ja olen niin suruissani. Mä TARVIIN edes edes yhden, kolmesta haavailen. Jos joku kiltti ihminen voisi minulle ostaa ja laittaa niin olisin ikionnellinen.

Marge kirjoitti...

No huh!! Nuo äänet ovat yöllä tosi pelottavia! Onneksi ei käynyt pahemmin!
Ihanat lakanat!!:)
Rauhallisempia öitä:)

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

jos ei antaisi juoda niin paljon ennen nukkumaan menoa, puuroa vellin sijasta, tai mitä nyt tapana.