tiistaina, elokuuta 11, 2009

Tikal - Lautepelien parhaimmistoa

Naamiotrilogian ensimmäinen, palkittu, rakastettu - Tikal

Tätä pelasimme sunnuntaina..ja minä voitin.. *hih* Harvinaista, en yleensä miestä tässä päihitä

"Pelaajat ohjastavat arkeologiryhmiä, jotka tekevät kaivauksia viidakossa. Vuorot alkavat uuden laatan sijoittamisella laudalle. Visuaalinen efekti viidakon väistyessä kaivausten tieltä on näyttävä. Sen jälkeen pelaajalla on kymmenen toimintapistettä käytössään.
Pisteillä pelaajat voivat tuoda arkeologeja laudalle perusleiriin tai myöhemmin perustamiinsa leireihin, liikutella arkeologeja paikasta toiseen ja kaivaa esiin temppeleitä ja aarteita. Jokaiselle toiminnolle on hinta, arvokkaammat toiminnot ovat luonnollisesti kalliimpia tehdä.
Välillä laattapinosta nousee esiin tulivuori, joka käynnistää pisteytyskierroksen. Silloin kaikki pelaajat pelaavat normaalin kierroksen, jonka lopuksi laskevat pisteensä. Pisteitä saa temppeleistä ja aarteista. Peli päättyy, kun viidakko on tutkittu kokonaan, jolloin eniten pisteitä kerännyt vie voiton."
(Teksti lainattu Lautapelioppaan sivuilta)


Suosittelen, suosittelen..en kuitenkaan aloittelijoille.. Ei mikään vaikeimmasta päästä opittava, mutta ei kauheen simppelikään - englanninkieliset ohjeet eivät helpota jos kielitaito ei ole hyvä

Trilogian muut osat ovat kivoja vaihtoehtoja myös - löytyy meiltä nämä myös tietenkin. Tutustu Javaan ja Mexikaan Lautapelioppaan sivuilta
Vinkkejä ostettaviin lautapeleihin kannattaa etsiä mm. tuolta Lautapelioppaasta, Lautapelit.fi tai Lautapeliseuran foorumilta, myös Boardgamegeekkiin kannattaa tutustua3 kommenttia:

Piritta kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Meillä tykätään kovasti lautapeleistä, mutta viime aikoina on tullut osteltua lähinnä lasten pelejä :) Pikkuveljen Ubongo on ollut jo pitkään lainassa.

pikkumies kirjoitti...

Tää on kyllä kiva peli. Meiltäkin tää taitaa kaapista löytyä ei vaan ole tullut pelattua. ts. ei ole aikaa pelata.

Viivu kirjoitti...

Oih! Mää rakastan lautapelejä!