maanantaina, kesäkuuta 29, 2009

Karpaasin matkaraportti

Automatkan ensimmäinen pysähdys Jalasjärven Juustoportilla.. Näitä olisi ollut kiva tutkailla, mitähän nämä on??Kivoja lehmiä, mutta äiti sanoi ettei ne ole oikeita. Isompaa lehmää sai kokeilla lypsää, äiti yritti mutta ei osannut..isoveljeni onnistui pusertamaan vähän vettä - ja minä luulin, että lehmästä tulee maitoa.Me kävimme Särkänniemessä ja näimme delfiinejä, nämä oli ihan oikeita eläimiä. Isoveljeni ei meinannut uskoa, että ne ei ole kaloja..setä kyllä selitti, että ne on nisäkkäitä. Minäkin jaksoin katsoa liikkumatta äitin sylissä koko esityksen, vasta pari minuuttia ennen loppumista aloin olla levoton. Delfiinit teki hienoja temppuja, hyppivät renkaiden läpi, kuljettivat palloja, heiluttivat meille ja vähän vettäkin räiskyi yleisöön välillä.Opimme paljon uuttakin. Äitille oli uutta, että delfiinit uivat jopa 40 km/h vauhtia ja ovat n. 3m pituisia - aika isoja siis. Minun mielestäni oli hauskaa kun lopuksi saimme mennä altaan reunalle katsomaan lähemmin delfiinejä.

Kun äiti ja iskä sanoi, että nyt pitää lähteä niin isoveljeltä tuli iso itku. Minulle lähteminen sopi hyvin, koska alkoi olla jo tylsää..mutta isoveljeni olisi halunnut jäädä katsomaan delfiinejä vaikka koko paikka oli menossa kiinni. Iskä veti meitä kivalla kärryllä ja katsoimme kun isot lapset menivät hurjiin laitteisiin.

Iskä osti meille kivat delfiinit muistoksi!

Teimme paljon muutakin jännää ja söimme hyvää ruokaa Amarillossa, jossa isoveli tilasi mallikkaasti oman annoksensa oma-aloitteisesti - äiti ja iskä oli isoveljestä ylpeitä, mutta minusta tuntuu, että minä en käyttäynyt ihan yhtä hyvin heitellessäni ruokaa lattialle..

Äiti käski muistuttaa, että arvonta suoritetaan huomenna 30.6. klo 22.00..tai siis sen jälkeen ei enää voi osallistua ja äiti arpoo huomenna illalla sitten kun me olemme menneet nukkumaan isoveljen kanssa.

6 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Teillähän on ollut ihana lomamatka!

Sokrutin kirjoitti...

Pojilla on ollut varmasti ihana reissu. Miten matka sujui? Saitko levättyä, kuinkas Karpaasin yöt? Olikin jo ikävä! :) Kiva kun palasitte!

Pieni Lintu kirjoitti...

Oikein hyvin sujui matkat. :) Yöt nyt on mitä on ja hotellissa kun kaikki samassa huoneessa niin olihan se melko showta, mutta nyt tänään nousin poikien kanssa aamulla ja sitte menin aamupäivällä herättään iskän ja menin ite nukkuun. :)

Karpaasi päikkäreillä ja me yritettii poitsun kaa olla hetki ulkona, mutta oli niin järkky paahde että tultii sisälle syömää jätskiä! :P

Possumamma kirjoitti...

Teillä on ollut todella mukava reissu:)

Sokrutin kirjoitti...

Kiva että reissu meni hyvin. Ihana kun nyt saat sitten nukkua miehenkin ollessa kotona. Meillä on nyt pienin neiti huudellut öisin kans. Tänäänkin teinkin yllättävän havainnon. Alas on tullut kaksi takahammasta ja kulmahampaat puskee läpi. Ei hankaa ollenkaan suuta eikä mitään muutakaan hampaiden tuloon viittaavaa ole ollut, kuin yöherääminen! Vähäaikaa sit tuli ylös takahampaat ja kulmat, tuleepa niitä nyt rytinällä. Ei muilla ole tuossa iässä vielä taakse puhjennut.

Pieni Lintu kirjoitti...

No meillä on nyt ne kulmahampaat tullu kaikki mitä oli tulossa. Eli nyt on 16 hammasta, ne ihan perimmäiset puuttuu siis..jotain kyllä kaivaa ja kaivaa, mutta ei siellä tunnu mitään eikä oikein näykkään - ei oikein anna kattoa. Mutta isommalla pojalla meillä kyllä ne tuli vasta yli 3-vuotiaana ne viimeset 4kpl.

Varmaan tämä kuumuuskin ärsyttää pientä öisin kun aina sitten rauhottuu kun vähän hörppää vettä..ja kun juo paljon niin sitte herää siihenkin kun vaippa on täynnä - onneksi sentää herää siihen ku vaippa täynnä, että ei vasta sitte ku on vaatteet ja sänky pissassa. ;) Ja sitte ku ei syö sitä tuttia niin ei silläkää voi hiljentää. Onneksi on nyt siirtyny tohon veden juontii, että ei maitoa lipitä pitkin yötä. Jos joskus 6-7 välillä herää niin sitte haluu jo maitoa ja jatkaa nukkumista, mutta eipä sitä kait yösyönniksi enää lasketa.